Beachvolleybal

De beach klassieker die eigenlijk niet mag ontbreken

 

beachvolleybal, beachvolleybal ijmuiden, strandvolleybalbeachvolleybal, strandvolleybal, beachvolleybal IJmuiden, strandvolleybal IJmuiden, beachvolleybal Aerozone, uitjes beachvolleybal, uitjes strandvolleybal

 

 

 

 

Beachvolleybal is de strandklassieker die altijd kan en bij grotere groepen eigenlijk niet mag ontbreken. Mooie sport, nauwelijks/geen fysiek contact en bijna iedereen kan het.

 

Beachvolleybal als groepsuitje

Beachvolleybal wordt doorgaans niet als enkele activiteit geboekt maar gecombineerd met andere activiteiten of opgenomen in grotere programma’s waarin teams van activiteit wisselen. Door strenge scheidsrechters en puntentellers bij te zetten, kan er ook competitie worden gespeeld.

 

Beachvolleybal combineren

Beachvolleybal kun je in principe met elke activiteit combineren. Het liefst is de wind natuurlijk afwezig. Daarom liggen combinaties met Sport en Spel voor de hand. Klik op de tab Arrangementen om hier meer over te lezen.

 

Direct info aanvragen

 

beachvolleybal, beachvolleybal ijmuiden, strandvolleybalbeachvolleybal, strandvolleybal, volleybal op het strand

 

 

 

 

Programma Beachvolleybal

  • Uitleg over spelregels;
  • Als nodig, oefening van enkele basis bewegingen van het volleybal;
  • Warming-up en daarna het veld in!

 

Prijs Beachvolleybal

Vanaf 10 deelnemers: € 15,00 pp. Grotere groepen: Op aanvraag.

Arrangementen Beachvolleybal

Arrangementen Beachvolleybal zijn stuk voor stuk mooi-weer arrangementen waarbij er weinig tot geen wind staat. De activiteiten waarmee kan worden gecombineerd, sluiten prima aan.

 

Beachvolleybal en Frisbeegolf

beachvolleybal, beachvolleybal ijmuiden, strandvolleybalfrisbeegolf, discgolf

 

 

 

 

Een balletje slaan op het strand en Frisbees werpen naar de baskets ook in de duinen staan opgesteld. Een heerlijk ongedwongen stranduitje wat staat voor genieten van strand en duin. Ontspannend en relaxed of competitief als er punten en worpen worden geteld.

 

Beachvolleybal en Vliegeren

beachvolleybal, strandvolleybal, beachvolleybal IJmuiden, strandvolleybal IJmuiden, beachvolleybal Aerozone, uitjes beachvolleybal, uitjes strandvolleybalvliegeren, kiten, groepsuitje vliegeren

 

 

 

 

Twee typische strandsporten verenigd in een leuk uitje op het strand. Omdat bij het Vliegeren ook oefeningen kunnen worden gedaan, kan dit arrangement ook een competitieve uitvoering krijgen.

 

Beachvolleybal en Boogschieten

beachvolleybal, strandvolleybal, volleybal op het strandboogschieten, pijl en boogschieten, boogschieten ijmuiden, pijl en boogschieten ijmuiden, boogschieten aerozone, pijl en boogschieten aerozone

 

 

 

 

Mooi strandarrangement met het levendige Beachvolleybal en het avontuurlijke Boogschieten waar het op concentratie en precisie aankomt. Zowel bij het Strandvolleybal als bij Boogschieten kunnen de punten worden geteld voor een leuke middag met iets extra’s.

 

 

Beachvolleybal en Zandfiguren maken

beachvolleybal, beachvolleybal ijmuiden, strandvolleybalzandsculpturen bouwen, zandsculpturen maken, zandfiguren maken, zandfiguren bouwen

 

 

 

 

Dit leuke strandarrangement voegt creativiteit aan de middag toe. Met elkaar Volleyballen op het strand is al apart, maar samen een bouwopdracht uitvoeren voor het maken van Zandfiguren is ook niet echt alledaags: Brainstormen, plan van aanpak, voortgangsoverleg en dan… het eindresultaat opleveren. Ja ja, het is net Plan, Act en Do op het strand ;).

 

Beachvolleybal, ofwel strandvolleybal is een variant van de zaalsport volleybal en wordt gespeeld op een ondergrond van zand. Het strand leent zich uitstekend voor de sport hoewel bij internationale toernooien vaak gekozen wordt voor het bouwen van een stadion in bijvoorbeeld een stad. Dit omdat de wind op het strand vaak het spel negatief beïnvloed.

Verschillen met zaalvolleybal
Een strandvolleybal team op hoog nivo bestaat uit 2 spelers. Op lager nivo kunnen dit 3 of 4 spelers zijn. Verder hebben de spelers geen vaste posities in het veld, is de bal zwaarder en zachter, meet het veld 8 x 16 meter, is er geen middenlijn (er kan geen lijnfout worden gemaakt maar er mag ook geen hinder worden veroorzaakt), de belijning wordt gemaakt van touwen. De bal is in als de (afdruk van de) bal de lijn raakt.

Beachvolleybal is sinds 1996 een Olympische sport en sinds 1997 worden om de 2 jaar wereldkampioenschappen georganiseerd.
Bij stranduitjes zien wij vaak een mengeling van strandvolleybal en zaalvolleybal. Het aantal spelers is 5 en zijn hebben een vaste plaats in het veld. De spelregels van het strandvolleybal worden wel overgenomen.

Meer lezen over Beachvolleybal