Blokarten

Blokarten (strandzeilen) in IJmuiden kan bij ons ook bij hoogwater en oostenwind.

Strand IJmuiderslag is misschien wel de beste blokart locatie van Nederland. Het strand is lang en vooral breed. Daarom is er geen last van hoogwater of oostenwind. Wilt u een uitstapje met Blokarten organiseren, dan hoeft u daar alvast geen rekening mee te houden! Bij ons kunt u ook het parcours af om kilometers achterelkaar in de richting van Bloemendaal te karten. Natuurlijk nadat u door ons kundige en enthousiaste team hebt geleerd hoe u ook weer terug kunt komen ;). Een unieke belevenis!

Blokarten op het strand van IJmuiden. Hier een groep van 10 in actie!

Blokarten: Wat kan ik verwachten?

Blokarten is een zeilsport. In een 3-wieler voorzien van mast en zeil rijdt u over het strand. Omdat u maar 15 cm boven het zand zit, wordt een fantastische snelheidsbeleving verkregen en kunnen er spectaculaire manoeuvres worden gemaakt. Jieeeeeeeeehoeeeeeee! Dit alles ondersteund door het zeer lange en brede strand.

De blokart is snel, compact, licht van gewicht en heeft een kleine draaicirkel. Hierdoor is de blokart niet alleen snel maar ook wendbaar en daarmee heel geschikt voor de Nederlandse stranden. Blokarten is de nr. 1 sport bij de strandevenementen.

Blokarten als vriendenuitje.

Kan iedereen meedoen met Blokarten?

Ja! Jong (vanaf 4 jaar) en oud en zelfs mindervaliden. Waarom? Naast racen kunt u ook ‘Easy Riden’. Door kleinere zeilen of 2-zits blokarts in te zetten, waarbij u met z’n tweetjes onderweg gaat: passief als passagier of actief door de taken te verdelen. Behoorlijk wat gemoedelijker dus.

De sport vraagt nauwelijks fysieke inspanning. Met het ‘fietsstuur’ in de ene- en het zeiltouw in de andere hand, houdt u de blokart op koers. Na 5 minuten rijdt u al zelfstandig op het parcours. Onze instructeurs instrueren waar- en zo lang nodig.

Blokarten voor uw vrijgezellenfeest

Is Blokarten geschikt voor ons uitje?

Ja, deze sport is geschikt voor elk uitje. Dit omdat het in korte tijd is geleerd, nauwelijks fysieke inspanning vraagt en zowel aan ‘Easy Riden’ als racen kan worden gedaan. Het is een van de spectaculairste en toch veiligste sporten. Het is geschikt als bedrijfsuitje, personeelsfeest, vrijgezellenfeest, schooluitje, kinderfeestje en familieuitje.

Al onze blokarts opgesteld voor gebruik.

Wat kost Blokarten?

Vanaf € 25,00 pp.  per uur obv. 2 deelnemers die elkaar afwisselen met 1 blokart.
Voor maar € 7,50 pp. meer, heeft iedereen een blokart.

Kijk ook eens naar onze blokart arrangementen met bbc.

Waarom blokarten bij Aerozone?

  • Ook mogelijk bij hoogwater en oostenwind!;
  • Lange circuits en kilometers aaneen mogelijk;
  • Amsterdam dichtbij: Slechts 35 minuten rijden;
  • Goed bereikbaar, ruim en betaalbaar parkeren;
  • Professionele begeleiding en goed onderhouden, eigen materiaal.

Kom ook kilometers achter elkaar Blokarten!

Info of vrijblijvend offerte aanvragen