Boogschieten

Boogschieten is beleving van een sport met een lange historie

Was Pijl en Boog vroeger een jacht- en oorlogswapen, nu is het vooral een precisie sport die een beroep doet op concentratie, techniek en timing. De groep zal merken dat dit nog niet zo makkelijk is als gedacht. Gelukkig leert onze instructeur jullie de vaardigheden aan zodat de pijlen al snel onderweg kunnen naar de roos of een ander verrassingsdoel. Er wordt gebruik gemaakt van traditionele Engelse Longbow’s. Puur Pijl en Boogschieten dus! Nadat jullie de basis onder de knie hebben is het tijd voor allerlei serieuze of juist ludieke groepsspellen en schutters opdrachten, eventueel in wedstrijdverband. Zo wordt het niet alleen maar pijlen schieten maar ook nog een leuke teamsport waarbij lol de boventoon voert.

Boogschieten op het strand.
Pijl en boogschieten op het strand.

Boogschieten als groepsuitje

Pijl en Boogschieten is geschikt voor alle groepsuitjes zoals een bedrijfsuitje, teamuitje, vrijgezellenfeest, schooluitje of kinderfeestje. Het kan worden geboekt als enkele activiteit of als onderdeel van een groter programma waarbij groepen rouleren. Het is ook leuk en praktisch voor de vergaderbreak of pauze van uw seminar. De activiteit laat zich prima combineren met bijvoorbeeld Blokarten, Vliegeren of Powerkiten. In het verlengde van Boogschieten ligt Shoot Out, waarbij jullie elkaar in diverse spannende of ludieke spellen ‘uit kunnen schieten’.

Boogschieten als vriendenuitje.
Boogschieten: De blazoenen staan klaar.

Programma & Prijs

  • Uitleg over veiligheid en spelregels;
  • Na de instructie wordt onder begeleiding eerst geoefend;
  • Pijlen schieten op de blazoenen en eventueel serieuze of ludieke schuttersopdrachten uitvoeren, eventueel in wedstrijdverband.

♦ € 15.00 per uur, vanaf 20 p.  ♦ € 19.50, vanaf 10 p.  ♦ Kleinere groep? Vraag naar de mogelijkheden  ♦ Gehele seizoen ♦ IJmuiden, Egmond en Bergen.

Kies voor iets anders en boek Boogschieten!