Brandingkanoën

Brandingkanoën doe je daar waar Zee Land ontmoet, waar water omhoog wordt gestuwd en terug geduwd.

Brandingkanoën is een powersport. In de dynnamisch hectische omgeving van golven, stroming en deining wacht de enorme uitdaging door de branding heen te peddelen. Eenmaal achter de branding wordt het rustig en is het tijd om bij te komen en te genieten van de rust. Het leukste moet dan nog komen: peddel naar een golf en surf terug naar het strand. Dit brengt je het geweldige gevoel van euforie.

Brandingkanoen of Brandingkajakken in Zee.
Brandingkanoen ofwel brandingkajakken op Zee.

Brandingkanoën als groepsuitje

Groepsgewijs brandingkanoen is het gezamenlijke avontuur om door de branding heen te breken.  Achter de branding ervaren jullie de bijna serene rust en de euforie van het terugsurfen naar het strand. Het doet een beroep op ieders spierkracht en de voldoening achteraf is groot. Er wordt gebruik gemaakt van kano’s waar je bovenop zit. Sla je om dan val je direct in het water en ben je vrij van de kano. De kano’s zijn ontwikkeld om snel en soepel door de branding te bewegen. Hiernaast surfen ze makkelijk op de golven weer terug naar het strand.

Soms is de Zee als een meer: vlak en zonder golven. In dat geval worden twee doelen in het water geparkeerd en wordt de groep in 2 groepen verdeeld en wordt kano-polo gespeeld.

Blokarten voor uw vrijgezellenfeest
Brandingkanoen en zoals hier, terugsurfen naar het strand.

Programma & Prijs

  • Uitleg over veiligheid, strandregels en alles wat je moet weten over brandingkanoën;
  • Oefening op het droge van de basistechnieken van het kanoen;
  • Het water op en de branding in!

♦  Vanaf € 37,50 pp.  vanaf 10 p.   ♦  Programmaduur: 1.5 uur   ♦ Kleinere groep? Vraag naar de mogelijkheden  ♦ April tm. oktober IJmuiden, Bergen, Egmond

Ga de uitdaging aan en kom brandingkanoën!