Kitebuggyen

Kitebuggyen is pure strand beleving.

Kitebuggyen of Buggyen is misschien wel de avontuurlijkste sport op het strand. Het is zeer indrukwekkend wanneer een Kitebuggyer op volle snelheid over het strand raast. De pro’s halen snelheden van meer dan 120 km per uur. Gelukkig doen wij het wat rustiger aan! De kitebuggy wordt met de voeten gestuurd. De handen worden gebruikt om de Powerkite zodanig in te sturen dat de door de kite verzamelde kracht op de wielen terecht komt om de Kitebuggy in gang te zetten, te houden, de bochten te kunnen maken en te stoppen.

Buggyen wordt in het algemeen als extreme sport aangemerkt. Door de ontwikkeling van matrasvliegers die wel de goede eigenschappen hebben maar niet zo snel en explosief zijn, is het mogelijk geworden het Buggyen als strandactiviteit voor groepsuitje met onervaren deelnemers te presenteren.

 

Kitebuggyen op het strand van iJmuiden.
Kitebuggyen in IJmuiden kan ook bij hoogwater.

Kitebuggyen als groepsuitje

Kitebuggyen is een middagvullende activiteit die eigenlijk uit 2 activiteiten bestaat: Powerkiten en het Buggyen. Als eerste is het nodig de Powerkite goed onder controle te krijgen en de juiste stuurbewegingen voor het Buggyen aan te leren. Daarna komt de combinatie van de Powerkite met de kitebuggy en begint het kitebuggy avontuur.  De groep werkt gezamenlijk aan het onder controle krijgen van het Powerkiten en helpt elkaar bij het Kitebuggyen. Daarom is de minimale tijdsduur 2.5 uur en de aanbevolen tijdsduur 3 uur.

Als niet iedereen wil Buggyen, laat de activiteit zich zeer goed combineren met Powerkiten en of Vliegeren. De groep splitst dan op waarna iedereen iets leuks kan doen.

Kitebuggyen voor uw vrijgezellenfeest.
Kitebuggyen over het strand van ijmuiden.

Programma & Prijs

  • Uitleg over veiligheid, strandregels en.. over het Powerkiten en Buggyen;
  • Aanleren toegepast Powerkiten en besturen van de Kitebuggy;
  • Kitebuggyen!

♦   2.5 uur: € 49,00 pp. vanaf 10 p.   ♦   3 uur: € 59.00 pp.  vanaf 10 p.   ♦   Kleinere groep? Vraag naar de mogelijkheden.

Ook pure strandsport beleven? Kom Kitebuggyen!