Schooluitje

Organiseer uw buitenschoolse activiteiten op het strand van IJmuiden!

Schooluitje op het strand

Een sportief schooluitje op het strand is een heerlijke dag vol met uitdagingen voor de leerlingen. Zij maken kennis met vaak minder bekende, typische strandsporten als Blokarten, Vliegeren en Powerkiten.  Aangevuld met herkenbare activiteiten als Strandvoetbal, Knotshockey, Beachvolleybal, de Beachtafette en zo meer, zullen ze het allemaal naar de zin hebben. En.. als het goed weer is kunnen ze na afloop ook nog een duikje in Zee nemen.

Schooluitjes en het strand van IJmuiden

Strand IJmuiderslag te IJmuiden rijdt makkelijk aan. De groep(en) kunnen vlak voor het pad dat naar het strand leidt, uitstappen. Hierna is het 5 minuten lopen naar het verzamelpunt: Strandpaviljoen Surf & Food. Het paviljoen is dus vlakbij en biedt mbt. eten en drinken aangepaste mogelijkheden voor grote groepen leerlingen en hun begeleiders. Het paviljoen faciliteert: Er zijn gescheiden kleed- en bergruimtes, douches en toiletten. Voor kostbare spullen zijn er lockers. Vanuit het paviljoen is het 2 minuten lopen naar het activiteiten strand.

Strandactiviteiten

Hieronder treft u de meest populaire activiteiten bij door ons georganiseerde schooluitjes. Wilt u iets anders? Kijk dan ook even op het activiteitenoverzicht.

Prijs

Op aanvraag.

Schooluitje met Blokarten in IJmuiden

Schooluitje met Blokarten

Blokarten mag eigenlijk niet ontbreken. Deze spectaculaire strandsport zal nog lang worden nabesproken omdat het geweldig leuk is om te doen. Met de 2-zits blokarts kunnen leerlingen die het zelfstandig besturen ‘niet zien zitten’ meerijden.

Schooluitje met Powerkiten

Schooluitje met Powerkiten

Nadat de leerlingen hebben gevliegerd draaien ze door naar het onderdeel Powerkiten waar krachtbeleving centraal staat. Ze leren omgaan met de kracht die de Powerkite levert en ze kunnen 10-tallen meters op de schoenzolen over het zand skiën. Powerkites kunnen indrukwekkend groot zijn: een echte uitdaging.

Schooluitje met Kitebuggyen

Schooluitje met Landboarden

Veel Longboarders of Skateboarders op school? Dan zullen zij zich met Landboarden prima vermaken! Want ze gaan op een groot Board met luchtbanden staan en laten zich vooruit trekken door de Powerkite die zij in hun handen hebben. Landboarden geeft ze altijd euforie!
Schooluitje met Beachvolleybal.

Schooluitje met Beachvolleybal

De strandklassieker die eigenlijk ook niet mag ontbreken, mits de leerlingen het hebben leren spelen. Beachvolleybal is altijd leuk op het strand. Ongedwongen en toch competatief en de leerlingen werken als team samen.
Schooluitje met Vliegeren

Schooluitje met Vliegeren

Bij het Vliegeren ligt de nadruk op het leren besturen van matrasvliegers. Er komt nauwelijks kracht aan te pas en de ‘talents’ maken enkele luchtfiguren. Vliegeren is de opstap naar het volgende programma onderdeel: Powerkiten.

Schooluitje met Kitebuggyen

Schooluitje met Kitebuggyen

Bij het Kitebuggyen wordt de kracht van een Powerkite toegepast op de wielen van de Kitebuggy, die met de voeten wordt bestuurd. Hier wordt samenwerking gevraagd en moeten de leerlingen elkaar helpen. Kitebuggyen is een van de meest tot verbeelding sprekende strandsporten. En de leerlingen kunnen het uitproberen!
Schooluitje met Brandingraften bij Aerozone IJmuiden.

Schooluitje met Brandingraften

Brandingraften is ook zo’n spectaculaire belevenis. De leerlingenteams moeten zo snel mogelijk de raft te water laten, erop springen, rond de boei varen en weer terug surfen en peddelen naar het strand. Hierbij moeten ze echt samenwerken met elkaar, anders lukt het niet.

Schooluitje met Boogschieten

Schooluitje met Boogschieten

In tegenstelling tot veel andere sporten gaat het hier om rust en concentratie, éven iets anders dus! Er wordt eerst geoefend en vervolgens op punten geschoten. Als de leerlingen vaardig genoeg zijn, worden er ludieke schietexercities uitgevoerd.
Schooluitje: Sportief met Beach Knotshockey.

Schooluitje met Knotshockey

Beach Knotshockey is de leuke hockey variant die op het strand wordt gespeeld. De spelregels zijn ongeveer gelijk aan hockey. De sticks zijn omhuld met een dikke foamlaag en de bal is ‘zacht’ zodat de leerlingen elkaar niet kunen bezeren.

Schooluitje met Ultimate Frisbee.

Schooluitje met Ultimate Frisbee

Ultimate Frisbee is weer een typische strandsport met Fair Play: fysiek contact is niet toegestaan. Bij het teamspel gaat het erom de Frisbee voorbij de achterlijn van de tegenstander te brengen.

Schooluitje met de beachtafette

Schooluitje met Beachtafette

De Beachtafette is een strandestafette die bestaat uit oa. een Skippybal race, een Caterpillar-walk race en een race met loopski’s. De Beachtafette komt altijd weer goed aan omdat het veel lol en hilariteit brengt.
Schooluitje met Strandvoetbal.

Schooluitje met Beachsoccer

Beach Soccer of strandvoetbal is één van de herkenbare sporten die graag door leerlingen wordt gespeeld. Deze sport past in alle programma’s voor schooltuitjes op het strand. De spelregels zijn ongeveer gelijk aan die van zaalvoetbal.

Schooluitje met Frisbeegolf

Schooluitje met Frisbeegolf

Bij het Frisbeegolfen moet men in zo min mogelijk worpen de Frisbee in de basket werpen. De baskets staan op het strand en in de duinen en zijn vaak op onmogelijke plaatsen neergezet. Dit maakt het allemaal niet zo makkelijk als het lijkt.

Paviljoen Surf and Food faciliteert schooluitjes.

Paviljoen Surf & Food

Na of tussen de activiteiten door  is het heerlijk bijkomen, lunchen of barbecuen bij Surf & Food. Dit nieuwe, eigentijdse paviljoen bereidt heerlijke gerechten van biologische ingrediënten, geserveerd door een attent en vriendelijk team.

Kom naar het strand van IJmuiden voor een fantastisch schooluitje!